Werktools

Ontwikkelcanvas

Het ontwikkelcanvas voor teams

Het Ontwikkelcanvas is een stap-voor-stap gespreksmethode waarmee teams met elkaar een gestructureerd gesprek voeren over de ontwikkeling van hun kennis & vaardigheden. Het gaat over wat nu, maar vooral ook wat in de toekomst nodig is. Leren en werken komen zo bij elkaar. En ze spelen adequaat in op ontwikkelingen die op hen afkomen.

Teams kunnen er zelfstandig mee aan de slag, maar het kan ook fijn werken met de hulp van een gespreksleider. 

Roadmap voor L&D in organisaties

De functie van Learning & Development (L&D), ofwel het leren en ontwikkelen van mensen in organisaties, kom je in allerlei verschijningsvormen tegen.

De organisatiecontext speelt hierbij een belangrijke rol:  

Gaat het om een fabriek, een multi-national, MKB of Non-profit organisatie? Wat zijn de kernactiviteiten? Wat is de klantbehoefte? Welke ontwikkelingen spelen er? Wie werken er? Wat zijn hun gewoonten? Hoe wordt er gedacht over leren en ontwikkelen?

Een effectieve L&D functie vraagt maatwerk; iedere organisatie maakt eigen keuzes in visie, vorm en uitvoering.

De kernvraag is hoe leren en ontwikkelen bijdraagt aan de koers van de organisatie. Vanuit dit vertrekpunt sluit je aan bij wat er nodig is, nu én in de toekomst. Alleen zo ben je ondersteunend aan de primaire taak van de organisatie.

Waarom deze Roadmap?

Het is nog niet zo gemakkelijk om vorm te geven aan dat maatwerk. Want waar begin je? En hoe richt je het dan in?

Met deze Roadmap heb je een kompas in handen om de basis voor je L&D functie op te zetten, te verbeteren en te vernieuwen.

Download hem en ga direct aan de slag met de checklist om de verbeterpunten in jouw organisaties te detecteren.

Veel succes!

Goudfactor-Logo-wit

Privacyverklaring