Visie op leren werkend maken

De vraag

De HR manager van Pento had met een werkgroep een start gemaakt met een nieuwe visie op leren voor medewerkers. Ze liepen vast op het vertalen van de visie naar concrete acties en plannen.

Ze vroegen mij te helpen om de visie op leren meer ‘handen en voeten’ te geven.

Mijn aanpak

Ik organiseerde twee werksessies met de werkgroep. Die groep bestond uit een mix van leidinggevenden en stafleden van diverse afdelingen binnen Pento.

In de eerste sessie gingen we met interactieve en visuele werkvormen (online, wegens Corona) aan de slag om hun nieuwe visie te vertalen naar een set krachtige leerprincipes. Deze principes vormden het kompas voor de verdere inrichting, organisatie en facilitering van het leren bij Pento.

In de tweede werksessie kwamen ze tot een actieplan om de visie te kunnen realiseren.

Tussentijds en nadien was ik sparringpartner voor de HR verantwoordelijke die het verder uitwerkte in een visie en beleid.

In twee werksessies is onze werkgroep Leren & Ontwikkelen door Yvonne geholpen met het vormgeven van onze visie op leren & ontwikkelen. Deze sessies waren inspirerend en energiegevend! Dit kwam door de energie en goede voorbereiding van Yvonne, en de werkvormen die anders denken stimuleerden. We waren na de werksessies echt verwonderd dat we zo snel met elkaar niet alleen een mooie visie op leren hadden ontwikkeld, maar ook vier hele concrete leerprincipes die de basis vormen van ons nieuwe strategische beleid. En door alle energie die het heeft opgeleverd, zijn we er nu ook echt concreet mee aan de slag binnen onze organisatie!​

Jessica van den Brink – HR manager Pento

Goudfactor-Logo-wit

Privacyverklaring