Kennis-event voor dagbesteding

De vraag

ORO wilde graag kennisdeling tussen medewerkers in de dagbesteding bevorderen. Zo ontstond het idee voor een Inspiratiefestival; een evenement waar ontmoeting en kennis samen kwamen. 

Geheel in festivalsfeer ontstond een programma vol interessante workshop waar een kleine 400 begeleiders zich verder in hun vak konden verdiepen. 

We hebben veel medewerkers zover gekregen om hun kennis met collega’s te delen in de vorm van een workshop. Dat was een belangrijk speerpunt. 

Daarnaast zijn er ook externe partijen aan het programma toegevoegd om op die manier ook inspiratie van buiten te halen.

De aanpak

Mijn rol als projectleider betekende vooral overzicht houden en aansturen van de totale organisatie van het evenement.

Ik zorgde voor een plan, de structuur en aansturing van de werkgroep. Met een duidelijke structuur konden de werkgroepleden vooral doen waar zij goed in waren. En het draaiboek en strakke organisatie liet de dag op rolletjes lopen. 

Deelnemers waren razend enthousiast over dit kennisevent. Om die reden besloot ORO om dit twee jaar later te herhalen.  Later volgde ook nog een variant hierop tijdens een wijkdag. Bij al deze evenementen mocht ik de rol van eventleider vervullen. 

Denk je dat een kennis-event ook iets voor jouw organisatie kan zijn? Maak je dan geen zorgen over wie dat moet coördineren, ik zet graag mijn schouders eronder. Neem contact met me op en vertel je idee. 

Goudfactor-Logo-wit

Privacyverklaring