Implementatie Zorg-prestatiemodel GGZ

De vraag

Yulius werd geconfronteerd met de komst van een nieuwe bekostigingssysteem voor de geestelijke gezondheidszorg: het Zorgprestatiemodel. Het betekende anders werken en registreren voor een groep medewerkers. Om hen hierop voor te bereiden vroegen ze mij een opleidingsprogramma te ontwerpen en coördineren.

Mijn aanpak

We kozen voor een blended opleidingsprogramma, op basis van de analyse naar concrete veranderingen in werkzaamheden van de verschillende doelgroepen. Omdat er ongerustheid was bij medewerkers over de impact, besloten we nadrukkelijk aandacht te geven aan goede informatie in de vorm van webinars. Daar kon men vragen stellen. Ook ontvingen medewerkers wekelijks een leersnack (micro-learning): kennis en inzichten, op een aantrekkelijke manier verpakt in o.a. een korte animatie, ‘waar of niet waar’ of een korte quiz. De kracht van herhaling, want dezelfde inhoud kwam ook terug in onze e-learning modules.

Voor de behandelaren kozen we een zelfstandige leerroute, zodat men zelf de tijd en het moment kon inplannen in hun altijd volle agenda’s. Webinars namen we op, zodat men ze terug kon kijken. Alle opleidingsonderdelen plaatsten we overzichtelijk bij elkaar op het platform van GGZ Ecademy, waar we een eigen leeromgeving bouwden.

Hoewel het een landelijke invoering was, vroeg de uitwerking om nogal wat maatwerk. De processen wijken per organisatie toch wat af. We hebben bestaande informatie daarom zorgvuldig vertaald naar de Yulius situatie. Op deze manier sloot het naadloos aan bij wat behandelaren en medewerkers zorgadministratie nodig hadden in hun dagelijks werk.

Yvonne heeft ons op een zeer prettige manier ondersteund met het opstellen van (en uitvoering geven aan) het opleidingsprogramma ten behoeve van de implementatie van het Zorgprestatiemodel. Samenwerken met Yvonne brengt veel moois naar boven bij mensen is onze ervaring. Zij sluit aan bij de bestaande mensen en structuren en brengt hier tegelijkertijd op een natuurlijke manier verbeteringen in aan. Hierdoor stond er niet alleen een mooi opleidingstraject, maar ook een nieuwe (gedragen) standaard voor de opleidingen in de toekomst. Daarbij is Yvonne in staat geweest om inhoud en vorm aan elkaar te verbinden. Met haar scherpte en concrete suggesties op de inhoud heeft zij niet alleen de opleiding, maar ook het ZPM-proces inhoudelijk verbeterd. Daarnaast maakt haar keuze voor verschillende vormen (filmpjes, animaties, tekst, leersnacks) dat mensen betrokken bleven bij het opleidingsprogramma en de inhoud daadwerkelijk overgebracht is. 

Lenneke Bood, Manager control en contractering Yulius
Goudfactor-Logo-wit

Privacyverklaring