Je werk leuker (en beter) maken

In ons talent ligt het verlangen om onszelf te zijn en om dingen op onze eigen manier te doen. talent

We leren ons hele leven echter ook andere manieren van denken en doen aan, omdat de omgeving dat van ons vraagt. Omdat men denkt dat er een beste manier is om iets aan te pakken.

Maar we zijn allemaal uniek in onze talenten. We worden niet gelukkig van die uniformiteit en profielen, het gaat ten koste van alle potentie die we bezitten.

Wil jij je werk leuker en beter maken?

Door je talent te onderzoeken (her)vindt je jouw eigen manier. En dingen op je eigen manier doen maakt je werk leuker en het geeft je meer voldoening.

Veel bedrijven maken gebruik van competentieprofielen om richting te geven aan een eenduidige manier van denken en doen, het ‘hoe’.

Ik zie hoe deze ‘afvinklijstjes’ mensen onzeker kunnen maken. De focus ligt namelijk vaak op dat waar je minder goed in bent en dat biedt weinig ruimte voor je talent.

Want wat nu als jouw talent niet in het rijtje staat?

Hoe dan wel?

Maak liever afspraken met elkaar over de te verwachten resultaten en hoe jij daar met jouw talenten aan gaat bijdragen. Hiermee neem je eigenaarschap voor het resultaat, maar vraag je ruimte voor je eigen manier van denken en doen.

Concreet doorloop je de volgende stappen voor meer plezier en voldoening in je werk:

⇒  Ga na welke werkzaamheden in je werk tot betere resultaten leiden, als jij ze op je eigen manier mag doen. Een manier die bij jou past en je meer plezier en voldoening geeft;

⇒  Bespreek dit met je leidinggevende. Stel voor dat je deze andere/eigen manier, bij wijze van experiment, een tijdje gaat proberen;

⇒  Kijk na een afgesproken tijd samen wat het heeft opgeleverd, zowel voor je werkplezier als voor je werkresultaten;

⇒  Stel vast hoe jij je talent nog meer en beter kunt inzetten in je werk en zoek steeds nieuwe uitdagingen om jezelf verder te ontwikkelen.

Talent koppelen aan resultaat

Talent koppelen aan het resultaat, in plaats van vastgestelde competenties. Wedden dat er betere resultaten van komen? En dat we daar allemaal gelukkiger van worden?

Meer weten over talentontwikkeling? Neem dan contact met me op.

Goudfactor-Logo-wit

Privacyverklaring